ZKBJK

Kiezen-Cover1-3 kopie (1)Zonder Kiezen Blijf Je Kauwen

Hét boek over Organisch Organiseren en Betrokkenheid van Binnenuit.

Twee centrale thema’s vormen de leidraad in dit boek. Het eerste deel gaat in op hoe natuurlijke ontwikkeling van mensen en organisaties er uitziet. Kennis van het natuurlijke ontwikkelingsproces helpt ons te begrijpen wat er gebeurt in onze vaak complexe organisaties en werksystemen. En waarom onze pogingen hier geforceerd op in te grijpen soms frustreren en moeizaam verlopen. Hoe kun je met minimale inspanning komen tot een organische organisatie? Minimale interventie met maximale opbrengst!

Het tweede deel richt zich op hoe mensen in een team of organisatie zich betrokken voelen en weten. Hoe kun jij de condities creëren waardoor iedereen zichzelf ziet en ervaart als volwaardige deelgenoot van een werkplek waaraan men intrinsiek plezier beleeft? Er wordt praktisch ingegaan op hoe betrokkenheid van binnenuit vorm krijgt. Dit tweede deel is het vliegwiel dat er voor zorgt dat de geschetste gezonde organische ontwikkeling uit het eerste deel een vloeiend proces is en kan blijven.

Met puntige fragmenten uit gesprekken met Frits van Eerd (CEO Jumbo), Bert Ferwerda (voormalig HR Transitie Manager Rabobank/nu CHRO KPMG) en Guust van Liere (CEO Unitron Group BV)

REVIEWS                INKIJKJES